Ichtiandras » 12 Sau 2017, 19:01
Nežinau ar būtent šį klausimą šioje skiltyje kelti, nes jis pusiau filosofinis. Tačiau gal neužpyksite. Tarkime turime laukinį ežerą, kuriame karpiai nėra dar ragavę boilių. Karpių koncentracija buvusi gausi, tačiau godžių vietinių išretinta tinklais (taip tikrai tinklais, nors esu skaitęs, kad į tinklus karpiai nelabai lenda, juos peršoka), dar kažkokia dalis su bulve ir skrituliais buvo išvežta ant stalų. Likę tik senoliai karpiai, kurių šuolių jau nepamatysi , gudriausieji, išvengę prakeiktų brakūšų. Ežere labai daug smulkmės, kukurūzas greitai nutarkuojamas iki skūrelės. Klausimas ar tame ežere verta karpius šerti kuo maistingesniais, geriausios kokybės (brangiausiais) boiliais? Ar tiesiog bandyti gamintis savus, pigius, ne itin kokybiškus? Tiesiog tas faktorius, jog tai būtų masalas sunkiai prieinamas smulkmei. Ežeras nedidelis, apie 4ha, tačiau sudėtingas gyliu, vidutinis gylis apie 7m, giliausia vieta 14m, krantai gan statūs, greitai gilėjantys. Žinau, kad kiekvienas telkinys skirtingas, vienos tiesos nėra, tačiau noriu jūsų, su didelę patirtimi karpininkų paklausti kaip elgtis tokioje situacijoje. Kaip efektyviausia tą laukinį karpį , kurį tik skriaudė visi , suvilioti, bet kartu , kad tai ir daug nekainuotų?