Čia manau viskas aišku apie ką mes diskutuosim
Atsakymo rašymas

Plovas

25 Spa 2011, 20:48

Uzdarant 2011 sezona teko paragauti dar vieno nuostabaus patiekalo. Tai plovas uzbekiskai. Produktai:

1. Mesa (kiauliena, jautiena, versiena ar geriausiai aviena) 1kg.
2. Stikline aliejaus
3. Morkos 2-3 vnt.
4. Svogunai 3-4 galvos
5. Ryziai 800g. (geriausiai laukiniai, bet tinka ir plykyti)
6. Kadagio uogos - valgomas saukstas su kaupu
7. Kmynai "Zra" valgomas saukstas
8. Cesnakas 2 galvutes
Zinoma truputis druskos, 3 lauro lapai, grusti pipirai.

Pageidautina i spyzini puoda ipilama aliejus, ikaitinamas ir i ji dedamos siaudeliais supjaustytos morkos. Pakepus 10 min. sudedami grezineliais supjaustyti svogunai. Kepama kol isgaruos vanduo ir prades skrusti. Po to dedama kubeliais supjaustyta mesa ir uzdengus puoda troskinama apie 30 min. Ant mesos supilami ryziai, sudedami prieskoniai ir pilama vandens, kad apsemtu ryzius per 2 pirstus. Ant virsaus uzdedamos neisardytos cesnako galvutes, tik nupjautos saknys ir kiek galima nuluptos. Uzdengus dar troskinama apie 40 min. Baigus isimamas cesnakas ir viskas ismaisoma. Cesnakas kas megsta paduodamas atskirai. Sanaus, labai tinka prie makumbos, isbandyta :lol:
Tikiuosi klaidu nepriveliau, nes tik stebejau kaip daroma. :)

Re: Plovas

25 Spa 2011, 21:40

pats darau toki plova,tik mesa eina pirma,paskuj morka ir svogunai,ir nieko maisit negalima.

Re: Plovas

25 Spa 2011, 22:31

Ružik rašė:pats darau toki plova,tik mesa eina pirma,paskuj morka ir svogunai,ir nieko maisit negalima.


As parasiau tai, ka maciau savo akimis ir ragavau. Del maisymo teisus, kol verda maisyti negalima, bet po to gali.

Re: Plovas

28 Rgp 2015, 12:40

Dar vienas plovas vertas dėmesio:

Plovas Shadi-Bek
800 gramų ryžių
800 gramų mėsos
800 g morkų
250 g svarainių
300 g riebalų arba aliejaus
150 g svogūnų
druska, prieskoniai - pagal skonį

Mėsa (aviena, jautiena), supjaustyti griežinėliais, kaip šašlykui, svogūnai - žiedais, morkos - kubeliais 1x1x1 cm. Svaraini, imti lygiu kiekiu su morkomis, supjstyti ir kubeliai 2x2x2 cm ir įdėti į šiltą vandenį (didesnio kiekio), kitaip jis yra veikiamas deguonies patamsės
Kazane išlydyti avienos riebalus arba augalinį aliejų, apkepkite svogūnus, kol paruduos, įdėti mėsą ir apkepti iki apskrus, įdėti morkų kubelius, pakepinti su mėsa, iki pusiau bus iškepę, užpildyti vandeniu, kuriame stovėjo svarainiai, įdėti druskos ir prieskonių ir troškinkite ant mažos ugnies 50-60 minučių.
Svarainių kubelius sumaišyti su plautasi ryžiais ir uždėti lygiu sluoksniu ant viršaus, užpilkite tuo pačiu vandeniu, kuriame mirkėte svarainius, ir virkite ant didelės ugnies kol išgaruos drėgmė ir išbrinks ryžiai. Uždenkite 25-kiom minutėms su dangčiu. Kai viskas bus paruošta plovą galima sumaišyti ir patiekti į lėkštes. Skanaus.
Atsakymo rašymas