Uzdarant 2011 sezona teko paragauti dar vieno nuostabaus patiekalo. Tai plovas uzbekiskai. Produktai:
1. Mesa (kiauliena, jautiena, versiena ar geriausiai aviena) 1kg.
2. Stikline aliejaus
3. Morkos 2-3 vnt.
4. Svogunai 3-4 galvos
5. Ryziai 800g. (geriausiai laukiniai, bet tinka ir plykyti)
6. Kadagio uogos - valgomas saukstas su kaupu
7. Kmynai "Zra" valgomas saukstas
8. Cesnakas 2 galvutes
Zinoma truputis druskos, 3 lauro lapai, grusti pipirai.
Pageidautina i spyzini puoda ipilama aliejus, ikaitinamas ir i ji dedamos siaudeliais supjaustytos morkos. Pakepus 10 min. sudedami grezineliais supjaustyti svogunai. Kepama kol isgaruos vanduo ir prades skrusti. Po to dedama kubeliais supjaustyta mesa ir uzdengus puoda troskinama apie 30 min. Ant mesos supilami ryziai, sudedami prieskoniai ir pilama vandens, kad apsemtu ryzius per 2 pirstus. Ant virsaus uzdedamos neisardytos cesnako galvutes, tik nupjautos saknys ir kiek galima nuluptos. Uzdengus dar troskinama apie 40 min. Baigus isimamas cesnakas ir viskas ismaisoma. Cesnakas kas megsta paduodamas atskirai. Sanaus, labai tinka prie makumbos, isbandyta
Tikiuosi klaidu nepriveliau, nes tik stebejau kaip daroma.