Pleksne » 02 Lie 2016, 13:21
Po gražaus klubo "Gintarinis karppis cup" finišo sugalvojau grįžti į Laumeną ir patikrinti 1 sektorių, kuris varžybose 1 kart tapo prizinis. Norėjau pažiūrėti kaip karpiai kimba be presingo, nes anksčiau išskyrus varžybas, jame nebuvau gaudęs. Tiesa, varžyboms buvau pasiėmęs 20 kg. Aikibaits "Plumshellfish" boilių, kurių tik pusę buvau sunaudojęs. Atsikėlęs po Joninių išvakarių, susirinkau pašarų likučius, susikrovęs karpinį inventorių nuskuodžiau prie ežero. Atvažiavau prie Laumenos, mano manymu vieno iš geriausių ir gražiausių laukinių ežerų. Atvykau prie ežero jau pavakary, diena buvo karšta, ir karpininko smalsumo vedamas iškart nuėjau į 1 sektorių pasižvalgyti. Gal pamatysiu rausimą ar karpio šuolį. Mano nuostabai, paviršiuje šildėsi gal "šimtas karpių", tarp jų sugebėjau įžiūrėti ir ežero puošmeną "koi karpiuką". Tai vienur, tai kitur iš dugno iškildavo burbuliukų girliandos. Ilgai nesvarstęs dedu didoką PVA kojinę ir metu link burbulų. Kaip ir tikėjausi kibimo ilgai laukti nereikėjo, po kokių 5 min. "važiuoja". Pakertu, gerų 10 min. kovos ir gražuolis "veidrodis" graibšte. Pasvėrus ne toks mažas 8,6 kg. Viskas atsidariau, karpininko vardas apgintas :)). Jau dvi meškerės skrieja į minėtą tašką. Padrikai su "kobra" pabarstau boiliukų. Kadangi rausimai tai vienur, tai kitur nenustoja, nutariau imtis prieš tai minėtos taktikos, vėl didoka PVA ir į burbulus. Praėjo 10 min. vėl pasiteisino. Dar vienas "garvežys", pakertu, karpis papuolė sportininkas eina link kranto kur privirtę "begalybė" medžių ir surandą kliuvinį. Patampęs meškerę, jaučiu, kad kietai sėdi. Apsuko aplink šaką, pagalvojau. Kadangi žvejoju su "šoklyderiais", o nutraukus dugne lieka sisteka kartu su "šoku", nutariau ibristi ir nuplaukti, gal išeis atkabinti, galimai, dar ir su karpiu. Brisdamas vandeniu išsigandau, įlankoje medis ant medžio, kaip aš per varžybas iš tęn išsitraukdavau, neįsivaizduoju. Nubridęs atkabinau nuo šakos savo sistemėlę, deje karpio jau nebuvo"suradęs kliuvinį atsikabino". Nakčiai vieną meškerę paliekų įlankoje, o kitas užmečiau 80 m. link iškyšulio, čia nutariau daryti savo pagrintinę šerymvietę. Taip ir gaudysiu nusprendžiau 2 meškerės nuo šerymvietės, o su viena "medžiosiu" iš įlankos. Gausiai pašėręs skaldytais boiliais su paletėmis ir permetęs meškeres nakčiai, ėmiau laukti.
Pradėjus temti kibimas nuo 80 m. Taško. Ir antras karpiukas graibšte, toliau dar vienas, ir dar.
Ta naktį turėjau 8 kibimus iš kurių 4 karpiukus ištraukiau svoriai neįspudingi nuo 3-5 kg. Kibti liovėsi prašvitus. Dieną vėl karštis, karpiai neaktyvūs, palauksim vakaro - pagalvojau. Vidurdienį užsimaišiau "ziginio' pašaro, kurį Gintas "Aikibais' buvo pagaminęs testuoti varžybose. Ir sumečiau 2 zigus į už 80 m. esantį mano naktinį tašką. Diena praėjo, karpio ant zig-o nepagavau, bet pagavau raudę ir visai nemažą 0,5 kg. Priešaky dar viena naktis į kurią dedu visas viltis. Išsiviriau grudų " kanapes, kukurūzus, kviečius", be kurių į laukinį ežerą nevažiuoju. Grudus sumaišiau su skaldytais boiliukais ir paletėmis. Vakare gausiai pašėriau 80 m. Tašką, iš kurio tikėjausi labiausiai.
Įlankoje nutariau netriukšmauti, kobra pamėčiau boiliukų ir užmečiau meškeres nakčiai. Tik pradėjus temti karpininkų žargonu kalbant sektorius "užsikūrė". Kas pusvalandį, tai kas valandą sulaukdavau kibimo. Svoriai standartiniai 3-5 kg. Naktis praėjo bemiegė. Parašvitus pavyko suvilioti didesnį karpioką 8,5 kg.
Viso tą naktį turėjau 14 kibimų, sugavau 9 karpiukus. Diena išaušo vėl karšta, todėl pamiegoti vargiai ar pavyks. Nutariau pradėti rinktis daiktus ir judėti namo. Malonumo turėjau iki soties. Prieš ištraukiant meškeres sulaukiu dar vieno "išvažiavimo". Kibimo realizuoti nepavyksta, kadangi karpis suradęs kliuvinį dugne, atsikabina. Viso per nepilnas dvi paras sužvejojau 14 karpių iš 20 su virš kibimų. Susikrovęs daiktus judu link namų.
Viso gero LAUMENA, aš čia dar sugrįšiu.
- Prikabinti failai
-

-

-

-