Reikia:
Žuvies - geriausiai gaunasi karšis,
bet kai jų nėra tinka ir kita..
Svogūnų, morkų, bulvių, aliejaus, grietinės,
rūkytų lašinukų(stipraus dūmo kvapo ir kūdesnių)
arba kokių turi Žuvis su galva(išimti viduriai ir žiaunos
truputį pasūdyta, galima pačesnakint
Vienoje žuvies pusėje darome įpjovas
ir į jas prikemšame plonai papjaustytų lašinukų.
Svogūnus supjaustutus vidutinio dydžio gabaliukais pakepame,
kai apskrunda sudedam smulkiai
tarkuotas morkas tokiais ilgais griezinėliais,
vegetos ir patroškinam. Pravėdinam.
Kai nebedegina pirštų sukemšam į žuvų pilvus.
Įpilam truputį vandens ir į orkaitę.
30 minučių 190 laipsnių.
Tuo tarpu keptuvėj aliejuje apkepam bulves.
Taip kad viduryje dar žalios butų.
Truputį vegetos paberiam.
Kai praeina tos 30 minučių
sudedam į blėtą pas žuvis bulves
ir dar 30 minučių apie 180 laipsnių
Po šįų 30 minučių aptepam žuvis grietine
ir ant bulvių dar vegetos(jei nepersūdyta prieš tai)
ir dar pakepam 10-12 minučių.
SKANAUS.
Sakoma, kad tai kuršiškas kepsnys.
Na mes ne kuršiai tai leidžiam
sau pafantazuot ir nukrypt nuo recepto
Karpis nelabai, lydeka sausoka gavos,
ešeriai irgi pusė bėdos