Puslapis 11

Re: Adžika

StandartinėParašytas: 22 Rgp 2012, 22:23
adziukas
Arunai, zadu darytis adzika, bet kazkaip daugokai 0.5 kg astrios paprikos atrodo. Nebus ugninis reikalas?

Re: Adžika

StandartinėParašytas: 22 Rgp 2012, 22:37
ricardas70
adziukas rašė:Arunai, zadu darytis adzika, bet kazkaip daugokai 0.5 kg astrios paprikos atrodo. Nebus ugninis reikalas?

man patiktu -kuo astriau tuo geriau... :)

Re: Adžika

StandartinėParašytas: 23 Rgp 2012, 08:20
svarelis
Arunas rašė:
adziukas rašė:Arunai, zadu darytis adzika, bet kazkaip daugokai 0.5 kg astrios paprikos atrodo. Nebus ugninis reikalas?

cesnakas geras gal labiau astruma duoda :lol: bet procentine(gramine-kilogramine)sudeti galima kaitalioti savo nuoziura,jei astrumas beda-pasimazinti kas per stipru.Tik ispeju-visa esme ir yra astrume-tai yra adzika,o ne kokis lecho troskinys,ji turi but astri ir ne moterims ja valgyt :lol: Astruma suteikia alkaloidas kasapcainas,kuris yra giminingas kofeinui,nikotinui,tai toks kaip organizmui supurtyti daiktas ir sukurti energijos pertekliu,o skrandis jokio astrumo nejaucia,nes ten skonio receptoriu nera

Arūnai ne kasapcainas, o kapsicinas - alkaloidas, o kas liečia dėl skrandžio tai visiškai sutinku .

Re: Adžika

StandartinėParašytas: 29 Rgp 2012, 00:09
adziukas
Padarem sios adzikos 15 stiklainiuku. Ziauriai skanu, dekui Arunai uz recepta. :)

Re: Adžika

StandartinėParašytas: 11 Rgp 2013, 10:46
adziukas
Radau kitame forume:
Adzika pagaminti super paprastas dalykas.joje nebus jokiu konksmingu E,tiks prie ivairiu mesos patiekalu,troskiniu ,i sriubas :-D Tai va pradedam
1kg pomidoru(odele galima lupti,galima ne)
1kg raudonos saldzios paprikos,seklas isimti!
1 kg cesnaku
0.5 kg raudonos astriosois paprikos(kas nemegsta astriai,gali si kieki pamazinti,arba kitu ingridijentu padidinti) ;-) seklas isimti!
Viskas sumalama su slaiceriu atskirai,paskui sumaisoma viskas i kruva ir dar kart sumalama,tada dedam druskos pagal skoni,mazdaug ant 0,5l-1-2 arbatiniai sauksteliai
Viskas! :-D Dedame i indelius ir jie gali stoveti saldytuve iki metu laiko be jokiu esminiu pokyciu-visada atidarius kvepes,lyg vakar daryti
SKANAUS :-D

Re: Adžika

StandartinėParašytas: 11 Rgp 2013, 12:05
adziukas
Dar vienas geras jau gatavos adžikos panaudojimo būdas - kaip marinatas silkei ar sūditam žiobriui ar kitai sūdytai žuviai :gutgut
Imam sūdytą silkę (arba kitokią žuvį), išdarinėjam, nulupam ir supjaustom gabaliukais. Susipjaustom cibulę gabaliukais. Imam indelį, dedam sluoksnį silkės gabaliukų, sluoksnį cibuliukų, užtepam adžikos sluoksnelį, vėl sluoksnį silkės, sluoksnį cibuliukų ir užtepam adžika - taip sluoksniuojam kol turim silkės. Palaikom kelias dienas, kad adžika persmelktų cibuliukus ir silkę ir galim vartot. Skanaus :!:
P.S. galima ant viršaus užpilt keletą šaukštelių aliejaus, jei kas mėgsta.

Re: Adžika

StandartinėParašytas: 25 Bal 2018, 13:50
EigirdD
Žiauriai geri receptukai, pabandžiau tą Adžiką pasigaminti, kur adziukas nurodė - N E R E A L U