Plovas

Čia manau viskas aišku apie ką mes diskutuosim

Plovas

Standartinė adziukas » 25 Spa 2011, 20:48

Uzdarant 2011 sezona teko paragauti dar vieno nuostabaus patiekalo. Tai plovas uzbekiskai. Produktai:

1. Mesa (kiauliena, jautiena, versiena ar geriausiai aviena) 1kg.
2. Stikline aliejaus
3. Morkos 2-3 vnt.
4. Svogunai 3-4 galvos
5. Ryziai 800g. (geriausiai laukiniai, bet tinka ir plykyti)
6. Kadagio uogos - valgomas saukstas su kaupu
7. Kmynai "Zra" valgomas saukstas
8. Cesnakas 2 galvutes
Zinoma truputis druskos, 3 lauro lapai, grusti pipirai.

Pageidautina i spyzini puoda ipilama aliejus, ikaitinamas ir i ji dedamos siaudeliais supjaustytos morkos. Pakepus 10 min. sudedami grezineliais supjaustyti svogunai. Kepama kol isgaruos vanduo ir prades skrusti. Po to dedama kubeliais supjaustyta mesa ir uzdengus puoda troskinama apie 30 min. Ant mesos supilami ryziai, sudedami prieskoniai ir pilama vandens, kad apsemtu ryzius per 2 pirstus. Ant virsaus uzdedamos neisardytos cesnako galvutes, tik nupjautos saknys ir kiek galima nuluptos. Uzdengus dar troskinama apie 40 min. Baigus isimamas cesnakas ir viskas ismaisoma. Cesnakas kas megsta paduodamas atskirai. Sanaus, labai tinka prie makumbos, isbandyta :lol:
Tikiuosi klaidu nepriveliau, nes tik stebejau kaip daroma. :)
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti
Vartotojo avataras
adziukas
Site Admin
 
Pranešimai: 6638
Užsiregistravo: 17 Bir 2011, 18:55
Miestas: Vilnius

Re: Plovas

Standartinė Ružik » 25 Spa 2011, 21:40

pats darau toki plova,tik mesa eina pirma,paskuj morka ir svogunai,ir nieko maisit negalima.
Ružik
Veteranas
 
Pranešimai: 1028
Užsiregistravo: 25 Rgs 2011, 16:25
Miestas: Vilnius

Re: Plovas

Standartinė adziukas » 25 Spa 2011, 22:31

Ružik rašė:pats darau toki plova,tik mesa eina pirma,paskuj morka ir svogunai,ir nieko maisit negalima.


As parasiau tai, ka maciau savo akimis ir ragavau. Del maisymo teisus, kol verda maisyti negalima, bet po to gali.
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti
Vartotojo avataras
adziukas
Site Admin
 
Pranešimai: 6638
Užsiregistravo: 17 Bir 2011, 18:55
Miestas: Vilnius

Re: Plovas

Standartinė adziukas » 28 Rgp 2015, 12:40

Dar vienas plovas vertas dėmesio:

Plovas Shadi-Bek
800 gramų ryžių
800 gramų mėsos
800 g morkų
250 g svarainių
300 g riebalų arba aliejaus
150 g svogūnų
druska, prieskoniai - pagal skonį

Mėsa (aviena, jautiena), supjaustyti griežinėliais, kaip šašlykui, svogūnai - žiedais, morkos - kubeliais 1x1x1 cm. Svaraini, imti lygiu kiekiu su morkomis, supjstyti ir kubeliai 2x2x2 cm ir įdėti į šiltą vandenį (didesnio kiekio), kitaip jis yra veikiamas deguonies patamsės
Kazane išlydyti avienos riebalus arba augalinį aliejų, apkepkite svogūnus, kol paruduos, įdėti mėsą ir apkepti iki apskrus, įdėti morkų kubelius, pakepinti su mėsa, iki pusiau bus iškepę, užpildyti vandeniu, kuriame stovėjo svarainiai, įdėti druskos ir prieskonių ir troškinkite ant mažos ugnies 50-60 minučių.
Svarainių kubelius sumaišyti su plautasi ryžiais ir uždėti lygiu sluoksniu ant viršaus, užpilkite tuo pačiu vandeniu, kuriame mirkėte svarainius, ir virkite ant didelės ugnies kol išgaruos drėgmė ir išbrinks ryžiai. Uždenkite 25-kiom minutėms su dangčiu. Kai viskas bus paruošta plovą galima sumaišyti ir patiekti į lėkštes. Skanaus.
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti
Vartotojo avataras
adziukas
Site Admin
 
Pranešimai: 6638
Užsiregistravo: 17 Bir 2011, 18:55
Miestas: Vilnius


Grįžti į Maistas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias