Perjungti į pilną versiją
Čia manau viskas aišku apie ką mes diskutuosim
Atsakymo rašymas

RECEPTAI

27 Rgs 2011, 11:54

Girdėjau, kad kažkas ten girėsi žinąs gerą karšio paruošimo receptą :roll: , tai prašom paviešint, jei nesunku :mrgreen:
Ir šiaip, įdomesnių receptukų galimėtų čia idėti, juk mėgstančių gaminti tarp mūsų nemažai :) , sėkmės :!:

Re: RECEPTAI

27 Rgs 2011, 12:37

Zinau toki Andriau. ;)
Karsi (apie 2 kg) iskleidziam, padruskinam, pipirai ir nemaziau visos galvutes cesnako, jei mazesnes, tai ir 2. I kepimo bleka patiesiam folijos, paslakstom aliejumi ir dedam zuvi. Ant virsaus grezineliais pjaustytos 2-3 galvutes cibulio, su burokine tarka sutarkuotos 2 morkos. Apie 200 g fermentinio tarkuoto surio. Viska susluoksniavus kaip rasiau uzdengiam su folija ir 25 -30 min i 180-200 laipsniu orkaite. Pakepus istraukiam, atidengiam folija ir ant apkepusio surio keleta geru saukstu majonezo. Vel viska 10-ciai minuciu i orkaite. Skanaus!!!
P.S. visiskai netinka su alumi, tik su makumba. :lol: :lol:

Re: RECEPTAI

27 Rgs 2011, 13:54

Ninada gerai? Man ir su alum nuostabiai susicepsejo, beje karsis buvo apie 1 kg manyciau, viskas puikiai gavosi.

Re: RECEPTAI

27 Rgs 2011, 13:56

Ai beje, va instrukcija kaip taisiklingai pasidaryt karsio isklotine labai gerai butu :) pageidautina su nuotraukom :D

Re: RECEPTAI

27 Rgs 2011, 14:01

Ai beje, va instrukcija kaip taisiklingai pasidaryt karsio isklotine labai gerai butu :) pageidautina su nuotraukom :D

Tai kai darei nenufotkinai? :evil:

Re: RECEPTAI

27 Rgs 2011, 14:02

Kad man atrodo kad as kazka blogai ten dariau, uztai idomu kaip istikro darosi.

Re: RECEPTAI

28 Rgs 2011, 10:43

Kai darysiu isklotine nufotkinsiu.

Re: RECEPTAI

21 Gru 2011, 21:10

A dabar reikia receptuko avienos saslykui :P
Turiu apie 2 kg baronienos, jau supjaustytos saslui, issitraukiau is saldiklio ir nezinau, kaip paruosti kaledom.
Malonekit, kolegos,jei galit, patarkit, kaip nustebint seimyna :mrgreen:
Google nieko tinkamo nerandu :roll:

Re: RECEPTAI

23 Gru 2011, 00:12

GOŠIUS rašė:A dabar reikia receptuko avienos saslykui :P
Turiu apie 2 kg baronienos, jau supjaustytos saslui, issitraukiau is saldiklio ir nezinau, kaip paruosti kaledom.
Malonekit, kolegos,jei galit, patarkit, kaip nustebint seimyna :mrgreen:
Google nieko tinkamo nerandu :roll:

Kai buvau Baltarusijoje varzybose, vienas karpininkas pasake recepta. Jis siule, sasla daryti ir avienos, jos neturedamas dariau is kiaulienos. Man labai patiko. Manau pabandyk..
Kiek mesos, tiek ir svogunu. Juos supjaustai plonais grezineliais ir gerai ismaigai. Ipili juos apie puse stiklines salto virinto vandens ir vel viska gerai patraiskai su rankomis. Mesa pasudai ir tik papipirini. Jokiu daugiau prieskoniu. I inda ploksciu dugnu dedi sluoksni mesos, ant jos sluoksni svogunu, vel mesa ir vel svogunai. Tai gali buti n sluoskniu. Palieki tai saltai 2 val, po to visa mase perverti i kita inda, kad pasikeistu pusemis, nemaisai dar 2 val. Kai jau mesa susimarinavo, ja gali kepti, tik nebegalima laikyti su svogunais, jei kepsi veliau, butina svogunus ismesti. Kepama 12 cm virs ugnies ant iesmu suglaudus gabaliukus. Skanaus.

Re: RECEPTAI

23 Gru 2011, 00:15

Dar pamirsau, kad pradzioje mesa su druska ir pipirais reik gerai kokiu 15 min pamasazuoti, stipriai pamaigyti rankomis

Re: RECEPTAI

08 Vas 2012, 00:36

as propaguoju toki receptuka:

sviezia lyna idarau bulvikem, morkom, svogunais, cesnakais, kukuruzais, ir dar kokia darzove, kuri papuola po ranka, idedu gabaleli sviesto (jei lynas kilograminis, tai mazdaug puse to mazo saulutes sviesto gabaliuko), i darzoviu tarpus pripilu cesnakinio padazo (daumantu gamybos yra pirkti toks pat kaip helmans tik ekonomiskesnis), tuo paciu padazu patrinu lyno skuryte.
Tada paruosta zuvyte susuku i folija ir merkiu i zarijas. Iskepa liuks tiek zuvyte, tiek darzoves

p.s. aisku nieko ner skaniau uz ant lauzo keptus sudytus lasinukus :D

Re: Pliurpalai

26 Sau 2013, 18:22

Koks receptas citrinu su imbieru gal galit pasakyt :)

Re: Pliurpalai

26 Sau 2013, 18:27

Suvalkietis rašė:Koks receptas citrinu su imbieru gal galit pasakyt :)

Nera labai grieztu normu. 3 citrinos, 1 imbiero saknis ir apie 5 saukstus medaus.
Imbiera nuskuti is supjaustai smulkiais gabaleliais, mazdaug 3mmx3mm, citrinai zievele nulupi ir taip pat susmulkini, jau gali stambesniais. Viska sutrini ir idedi medu, ismaisai ir geri arbata. Uzplikyti nereik verdanciu vandeniu, duok pravesti iki kokiu 75 laipsniu.
Skanaus ;)

Re: RECEPTAI

26 Sau 2013, 21:45

Dekui. ;)

Re: RECEPTAI

22 Lie 2015, 22:00

Pabandžiau isrukyti Plekšnės parupintoje rukykloje viščiuką, visai skaniai gavosi. Tiesa višta ne iš parduotuvės, naminė.
Prireikė galvutės česnako, apie 50g druskos, kmynų, pipirų, lauro lapų. Marinavau parą laiko, rukiau lygiai valandą. :-)
Prikabinti failai
IMG_20150722_013.jpg
IMG_20150722_013.jpg (71.89 KiB) Peržiūrėta 13206 kartus(ų)

Re: RECEPTAI

22 Lie 2015, 22:46

adziukas rašė:Pabandžiau isrukyti Plekšnės parupintoje rukykloje viščiuką, visai skaniai gavosi. Tiesa višta ne iš parduotuvės, naminė.
Prireikė galvutės česnako, apie 50g druskos, kmynų, pipirų, lauro lapų. Marinavau parą laiko, rukiau lygiai valandą. :-)

Blin skanu as irgi noriu is manes girtas

Re: RECEPTAI

23 Kov 2017, 19:47

Kadangi man maisto gaminimas gamtoje yra neatsiejama žvejybos dalis, tai noriu pasidalinti vienu youtube kanalu, manau patiks ir jums. Du vyrukai iš Serbijos kuria nuostabius, labai gražiai nufilmuotus video, beveik viską gamina gamtoje, ant upės kranto, lauže. Ne sezono metu peržiūrėjau turbūt visus jų filmukus, seiles ryt teko dažnai :) Dauguma receptų tikrai lengvi, jei nors kiek "draugaujate" su virtuve.
Visi kanalo video: https://www.youtube.com/channel/UCVVAnxQ2YMC_qlc7QfPA2YQ/videos

Kažkodėl nepasileidžia įdėjus tiesiogiai, tai dedu nuorodas į kelis labiau patikusius
https://www.youtube.com/watch?v=42Q3cNKoYxI
https://www.youtube.com/watch?v=oYNHcCpNIBU
https://www.youtube.com/watch?v=jMBPd-z7d-I
Atsakymo rašymas