Adžika

Čia manau viskas aišku apie ką mes diskutuosim

Re: Adžika

Standartinė adziukas » 22 Rgp 2012, 22:23

Arunai, zadu darytis adzika, bet kazkaip daugokai 0.5 kg astrios paprikos atrodo. Nebus ugninis reikalas?
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti
Vartotojo avataras
adziukas
Site Admin
 
Pranešimai: 6620
Užsiregistravo: 17 Bir 2011, 18:55
Miestas: Vilnius

Re: Adžika

Standartinė ricardas70 » 22 Rgp 2012, 22:37

adziukas rašė:Arunai, zadu darytis adzika, bet kazkaip daugokai 0.5 kg astrios paprikos atrodo. Nebus ugninis reikalas?

man patiktu -kuo astriau tuo geriau... :)
Vartotojo avataras
ricardas70
Veteranas
 
Pranešimai: 2082
Užsiregistravo: 08 Rgp 2011, 21:36
Miestas: Pabrade

Re: Adžika

Standartinė svarelis » 23 Rgp 2012, 08:20

Arunas rašė:
adziukas rašė:Arunai, zadu darytis adzika, bet kazkaip daugokai 0.5 kg astrios paprikos atrodo. Nebus ugninis reikalas?

cesnakas geras gal labiau astruma duoda :lol: bet procentine(gramine-kilogramine)sudeti galima kaitalioti savo nuoziura,jei astrumas beda-pasimazinti kas per stipru.Tik ispeju-visa esme ir yra astrume-tai yra adzika,o ne kokis lecho troskinys,ji turi but astri ir ne moterims ja valgyt :lol: Astruma suteikia alkaloidas kasapcainas,kuris yra giminingas kofeinui,nikotinui,tai toks kaip organizmui supurtyti daiktas ir sukurti energijos pertekliu,o skrandis jokio astrumo nejaucia,nes ten skonio receptoriu nera

Arūnai ne kasapcainas, o kapsicinas - alkaloidas, o kas liečia dėl skrandžio tai visiškai sutinku .
Vartotojo avataras
svarelis
Meistras
 
Pranešimai: 565
Užsiregistravo: 22 Vas 2012, 10:18
Miestas: Alytus

Re: Adžika

Standartinė adziukas » 29 Rgp 2012, 00:09

Padarem sios adzikos 15 stiklainiuku. Ziauriai skanu, dekui Arunai uz recepta. :)
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti
Vartotojo avataras
adziukas
Site Admin
 
Pranešimai: 6620
Užsiregistravo: 17 Bir 2011, 18:55
Miestas: Vilnius

Re: Adžika

Standartinė adziukas » 11 Rgp 2013, 10:46

Radau kitame forume:
Adzika pagaminti super paprastas dalykas.joje nebus jokiu konksmingu E,tiks prie ivairiu mesos patiekalu,troskiniu ,i sriubas :-D Tai va pradedam
1kg pomidoru(odele galima lupti,galima ne)
1kg raudonos saldzios paprikos,seklas isimti!
1 kg cesnaku
0.5 kg raudonos astriosois paprikos(kas nemegsta astriai,gali si kieki pamazinti,arba kitu ingridijentu padidinti) ;-) seklas isimti!
Viskas sumalama su slaiceriu atskirai,paskui sumaisoma viskas i kruva ir dar kart sumalama,tada dedam druskos pagal skoni,mazdaug ant 0,5l-1-2 arbatiniai sauksteliai
Viskas! :-D Dedame i indelius ir jie gali stoveti saldytuve iki metu laiko be jokiu esminiu pokyciu-visada atidarius kvepes,lyg vakar daryti
SKANAUS :-D
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti
Vartotojo avataras
adziukas
Site Admin
 
Pranešimai: 6620
Užsiregistravo: 17 Bir 2011, 18:55
Miestas: Vilnius

Re: Adžika

Standartinė adziukas » 11 Rgp 2013, 12:05

Dar vienas geras jau gatavos adžikos panaudojimo būdas - kaip marinatas silkei ar sūditam žiobriui ar kitai sūdytai žuviai :gutgut
Imam sūdytą silkę (arba kitokią žuvį), išdarinėjam, nulupam ir supjaustom gabaliukais. Susipjaustom cibulę gabaliukais. Imam indelį, dedam sluoksnį silkės gabaliukų, sluoksnį cibuliukų, užtepam adžikos sluoksnelį, vėl sluoksnį silkės, sluoksnį cibuliukų ir užtepam adžika - taip sluoksniuojam kol turim silkės. Palaikom kelias dienas, kad adžika persmelktų cibuliukus ir silkę ir galim vartot. Skanaus :!:
P.S. galima ant viršaus užpilt keletą šaukštelių aliejaus, jei kas mėgsta.
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti
Vartotojo avataras
adziukas
Site Admin
 
Pranešimai: 6620
Užsiregistravo: 17 Bir 2011, 18:55
Miestas: Vilnius

Re: Adžika

Standartinė EigirdD » 25 Bal 2018, 13:50

Žiauriai geri receptukai, pabandžiau tą Adžiką pasigaminti, kur adziukas nurodė - N E R E A L U
EigirdD
Naujokas
 
Pranešimai: 2
Užsiregistravo: 18 Bal 2018, 12:09


Grįžti į Maistas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias